Werkwijze

 

Als oefentherapeut – Mensendieck maak ik u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Ook krijgt u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanning+en.  Samen met mij gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Ik begeleid en coach u in het aannemen van een gezondere houding.
U wordt zich bewust van negatieve gewoontes en leert deze te doorbreken.

U leert hoe u zelf met uw klachten kunt omgaan en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren.

Ik stem de behandeling af op uw persoonlijke situatie.
In overleg met u stel ik een oefentherapeutisch behandelplan op. Dit behandelplan wordt samengesteld vanuit de volgende punten:

  • Uw hulpvraag.
  • Diagnostiek door verwijzer en/of mijzelf.
  • Mijn onderzoek.
  • Uw individuele mogelijkheden.
  • Het doel van de therapie. 

Samen met mij:

  • Werkt U actief aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning.
  • Brengt u uw lichaam weer in goede conditie.
  • Ontdekt u hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren.
  • Leert u hoe uw spieren optimaal samenwerken en de gewrichten op de juiste manier worden belast.

De oefeningen en houdings- en bewegingsadviezen die ik u mee geef kunt u altijd direct  toepassen in uw dagelijks leven. Zowel uw werkomgeving, uw thuissituatie als uw hobby’s en het sporten komen aan de orde.
Door de adviezen toe te passen leert u om gezonder te bewegen. Zo kunt u weer optimaal functioneren tijdens al uw dagelijkse activiteiten. Na iedere behandeling schrijf ik een paar oefeningen voor u op, met uw eigen aandachtspunten, zodat u de oefenstof thuis op goede wijze kunt voortzetten.

Zowel de oefeningen als de adviezen komen steeds samen door u en mij tot stand en zijn dus altijd specifiek op u van toepassing.
De behandelingen zijn individueel en worden ruim ingepland.

 

Zorg voor bewegen